Home » Fly Drive Cyprus

Fly drive Cyprus

Ervaar een Fly Drive Cyprus voor een unieke ervaring. In de Middellandse Zee vinden we het eiland, voornamelijk bekend door de Griekse godin Aphrodite. Dit zou namelijk haar geboorteplaats zijn. Aphrodite is de godin van liefde en schoonheid.

Fly Drive Cyprus voor een bijzondere rondreis!

Ervaar een Fly Drive Cyprus voor een unieke ervaring. In de Middellandse Zee vinden we het eiland, voornamelijk bekend door de Griekse godin Aphrodite. Dit zou namelijk haar geboorteplaats zijn. Aphrodite is de godin van liefde en schoonheid. De schoonheid vind je terug over het gehele eiland. Ontdek de veelzijdige geschiedenis, mooie natuur en leuke steden. Ontdek de historische overblijfselen van Koningsgraven in Paphos of relax een dagje aan het strand in Limassol. De gebergtes kunnen een moment van rust en verkoeling geven.

Tijdens een Fly Drive Cyprus vakantie ervaar je het allemaal! 

De beste fly drive Cyprus aanbiedingen

Vergelijk snel en gemakkelijk fly drive Cyprus aanbiedingen van diverse reisbureaus.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Cyprus

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Inhoud van een Fly Drive Cyprus

De hoofdstad Nicosia

De hoofdstad van het eiland is Nicosia, ook wel bekend als Lefkosia. Onmisbaar tijdens een Fly Drive Cyprus. Er is een grote verdeeldheid, toch is het een moderne stad en vind je er een bijzondere historie. De muren rondom het historische centrum zijn nog in erg goede staat, toch zijn delen van de muren al in de Middeleeuwen gebouwd. De muren dienden ter verdediging van de stad. Het grootste en belangrijkste museum van het land is het het Cyprus museum. In dit museum vind je een unieke collectie aan oudheden en je krijgt een idee van het ontstaan van de beschaving op het eiland. Andere bijzondere gebouwen zijn de Agios kathedraal uit 1662 en de St. Sophia Kathedraal die in 1193 is gebouwd. In deze kerk bevindt zich nu de Selimiye Moskee. 

Bij een bezoek aan de hoofdstad met een Fly Drive Cyprus mogen een hapje en een drankje niet ontbreken. Proef de authentieke Cypriotische keuken met invloeden vanuit zowel de Turkse als de Griekse keuken. Gerechten met feta, aubergines en olijven vind je op elke kaart. Ook de ‘meze’, lijkend op de Spaanse tapas, zijn vaak op het menu te vinden.

Bezoek Paphos tijdens een Fly Drive Cyprus

Paphos is een havenstad met een rijke geschiedenis. Het Byzantijnse kasteel aan de kust, welke volledig is omringd door het water, is indrukwekkend. Een bezoek wil je niet missen! Verder staat Paphos voornamelijk bekend om de Koningsgraven. Deze ruïnes zijn een van de belangrijkste archeologische opgravingen van het eiland. Er werden edelen begraven, niet per se koningen zoals de naam wel doet denken. Koningsgraven heeft zijn naam te danken aan de imposante grootte, het ziet er koninklijk uit. Paphos staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is natuurlijk niet zomaar, als liefhebber van oudheden mag je deze plaats met een Fly Drive Cyprus niet missen! 

Waarom een fly drive naar Cyprus?

  • 1
  • 2
  • 3

De Rots van Aphrodite

De Fly Drive Cyprus reis wordt voortgezet richting de stad Limasol. Limasol is een stad met een geschiedenis. Je vindt er invloeden terug uit zowel het Oosten als uit het Westen en de straatjes zien er hierdoor allemaal anders en gezellig uit. Ontdek het oude kasteel van de stad, Kasteel Limassol. Dit eeuwenoude kasteel dient tegenwoordig als museum. Het zandstenen gebouw bij de oude stadshaven biedt uitzicht over de hele stad.  

Voordat we Limasol bereiken komen we langs de Rots van Aphrodite. Volgens de mythe is dit de geboorteplaats van de godin Aphrodite. Zij rees in 1200 voor Christus op uit de wateren rondom de rots. Het is niet alleen bijzonder door deze mythe, de rots biedt uitzicht over de prachtige blauwe zee. Beklim tussen het rijden door de kliffen en geniet van een gezellige picknick of een frisse duik. De huurauto van je Fly Drive Cyprus reis moet maar even wachten…

Ervaar Famagusta met een Fly Drive Cyprus

De stad Famagusta ademt een exotische sfeer en het ligt aan de zee. Het is een waar vakantiegebied. De stad wordt beschouwd als de hoofdstad van het Turkse deel van Cyprus. Het is er gezellig en je vindt er allerlei restaurantjes waar je iets kunt eten en drinken. Palm Beach geeft een goed uitzicht over de hele stad en er is een klein strandje  voor een mooie strandwandeling. De archeologische opgravingen van Salamis vind je op tien minuutjes van Palm Beach. Er zijn een badplaats, een amphitheater en nog veel meer oude ruïnes te bekijken. De wijk Varosha geeft een goed beeld van de vergane glorie in de stad. De wijk was ooit erg belangrijk en een waar vakantieoord, nu is er helemaal niets meer en is het verlaten. Zeer interessant om te bezoeken tijdens de Fly Drive Cyprus.

Kasteel van Kyrenia

Een Fly Drive Cyprus brengt je naar Kyrenia. In de haven van de stad Kyrenia bevindt zich het Kasteel van Kyrenia. Dit kasteel heeft kasteelmuren, een scheepswrakmuseum en je ontdekt het kasteelplein, de smalle gangetjes en de wapenschilden langs de kasteelmuren. Om het kasteel te bereiken moeten er eerst wat trappen worden bewandeld, hierna kun je naar de ingang wandelen. Vanaf het kasteel heb je een schitterend uitzicht over de haven van de stad en ook over de Middellandse Zee.

Ontdek de rijke historie en geschiedenis van het eiland. De Griekse en Turkse invloeden zijn overal te voelen. Kastelen, musea en gezelligheid is wat je kunt verwachten tijdens een welverdiende rondreis. Ga mee met een Fly Drive Cyprus!

Aanbiedingen fly drive Cyprus

Vergelijk diverse aanbieders met diverse soorten fly drive vakanties naar Cyprus.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet