Home » Fly Drive Sardinië

Fly drive Sardinië

Ontdek de verschillende gezichten van Sardinië met een fly drive Sardinië, die gemakkelijk in meer of minder dagen kan worden afgelegd. Sardinië fascineert je direct met zijn wilde achterland, prachtige stranden en vertederende excentriciteiten. 

Ontdek de verschillende gezichten van Sardinië met een fly drive Sardinië, die gemakkelijk in meer of minder dagen kan worden afgelegd. Sardinië fascineert je direct met zijn wilde achterland, prachtige stranden en vertederende excentriciteiten. Of je nu langzaam of snel gaat, kust of land kiest, Sardinië is een van Europa’s laatste grote eilandavonturen. Wandel door het weelderige, stille landschap naar de schemering van de nuraghische ruïnes van Tiscali. Wandel over het duizelingwekkende kustpad naar de halvemaanvormige baai van Cala Luna, waar klimmers de kalkrotsen beklimmen. Of wandel door steeneikenbossen naar de machtige met keien bezaaide kloof van Gola Su Gorropu. De allure van de zee is onweerstaanbaar voor windsurfers aan de noordkust, terwijl duikers lyrisch zijn over scheepswrakken voor de kust van Cagliari, de onderwater Nereo-grot en de verzonken Romeinse ruïnes van Nora.

De beste fly drive Sardinië aanbiedingen

Vergelijk snel en gemakkelijk fly drive Sardinië aanbiedingen van diverse reisbureaus.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Sardinië

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Hoogtepunten fly drive Sardinië: Nuraghes

Een van de symbolen van Sardinië is de nuraghe, een ronde toren die ongeveer 3500 jaar geleden door de Nuraghische beschaving werd gebouwd. Je kunt je fantasie gebruiken om te raden waarvoor ze zijn gebruikt, omdat historici geen idee hebben, alleen hypotheses (militaire bases, huizen van leiders, religieuze plekken, enz.). Er zijn meer dan 700 nuraghes op het eiland en je zal tijdens je fly drive Sardine veel bruine borden zien die erop wijzen terwijl je rijdt. Bezoek er een (of meerdere) en voel de oude vibes die ze uitstralen. Enkele van de best bewaarde voorbeelden in het noordelijke deel van Sardinië zijn Palmavera (in de buurt van Alghero) en Nuraghe Santu Antine (in de buurt van Torralba).

Hoogtepunten fly drive Sardinië: Sant Andrea Priu Necropolis nabij Bonorva

Misschien heb je het gevoel dat je al te veel begraafplaatsen hebt gezien tijdens je fly drive Sardine, maar deze is een omweg waard tijdens je fly drive Sardinië (plus de route tussen schilderachtige heuvels en vlaktes). Een van de domus de janas in Sant Andrea Priu Necropolis, de tombe van de chef, ziet eruit als een 5000 jaar oud luxe appartement met zijn 18 kamers beschut in een grot. Nabij de hoofdgroep van rotskamers, is er een grafstier zonder kop die verondersteld wordt een van de goden van de Ozieri cultuur te vertegenwoordigen. Ontdek het tijdens je fly drive Sardinië. 

Hoogtepunten fly drive Sardinië: Necropolis of Anghelu Ruju

Een van de hoogtepunten van een fly drive Sardine reis is de necropolis van Anghelu Ruju Het is een complex van 5000 jaar oude, ondergrondse, uit de rotsen gehouwen graven die je kunt verkennen en zelfs kunt betreden (als je je comfortabel voelt in kleine ruimtes!). Vele jaren lang geloofden de plaatselijke bewoners, omdat ze zich niet konden voorstellen hoe deze holle rotsen waren verschenen, dat ze de huizen van feeën waren, en zo noemden ze ze: domus de janas (huizen van feeën). Er is hier een echt feeëngevoel, hoewel de bezienswaardigheid eigenlijk een oud kerkhof is. Bekijk het tijdens je fly drive Sardinië.

Waarom een fly drive naar Sardinië?

  • Sardinië is een van Europa’s laatste grote eilandavonturen
  • Sardinië heeft diverse soorten landschappen, van prachtige stranden tot stille landschappen met ruïnes
  • Met een oppervlakte van ruim 24.000 kilometer is Sardinië bijna net zo groot als heel Nederland
  • Het weer in Sardinië is het hele jaar lekker! De gemiddelde temperatuur in de herfst en lente ligt tussen de 14 en 20 graden Celsius.
  • In de zomer kan het weer in het kustgebied wel oplopen tot zelfs 40 graden Celsius.

Hoogtepunten fly drive Sardinië: Sassari

Als je op 14 en 15 augustus in Sassari kunt zijn voor een fly drive Sardinië, zal je getuige zijn van een bijzonder eigenaardig festival op Sardinië: Candelieri, wanneer negen gigantische houten kaarsen de stad doorkruisen in een plechtige processie ter ere van de Maagd Maria, die de stad heeft gered van de pest. Het oude deel van Sassari is rustig en wordt voornamelijk bewoond door luie katten die, op een hete zomerdag, niet eens de moeite zullen nemen om hun hoofd in jouw richting te draaien. Voor een goed gesprek en een creatieve sfeer kun je een kopje koffie drinken in een van de studentencafés rond de universiteit (in het stadscentrum). Een leuke afwisseling tijdens je fly drive Sardinië.

Hoogtepunten fly drive Sardinië: Alghero

Bezoek zeker Algehero tijdens je fly drive Sardinië. Dit is de meest Italiaanse stad op Sardinië, het werd in de 16e eeuw gekoloniseerd door Catalanen en heeft deze speciale sfeer sindsdien behouden. Het oude centrum van Alghero wordt omringd door een historische citadel met imposante torens en poorten, waarvan sommige zijn omgetoverd tot musea of ​​toegankelijk voor panoramaliefhebbers om de daken van Alghero van bovenaf te bekijken. Ander idee voor je fly drive Sardine: spring op een boot vanuit de haven van Alghero en bezoek de grot van Neptunus, die een enorm zoutmeer in zijn darmen verbergt. Boten vertrekken meerdere keren per dag.

Aanbiedingen fly drive Sardinië

Vergelijk diverse aanbieders met diverse soorten fly drive vakanties naar Sardinië.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet