Home » Fly Drive Porto

Fly drive Porto

Een Fly Drive Porto brengt je naar een bijzondere stad in Portugal. Zoals de naam al zegt, dit is dé stad van de portwijnen. Porto is de tweede stad van Portugal en heeft alles in huis voor een geslaagde citytrip.

Ervaar de Portugese cultuur tijdens een Fly Drive Porto

Een Fly Drive Porto brengt je naar een bijzondere stad in Portugal. Zoals de naam al zegt, dit is dé stad van de portwijnen. Porto is de tweede stad van Portugal en heeft alles in huis voor een geslaagde citytrip. Het is een bruisende stad met een gezellige sfeer. De mensen zijn gemoedelijk en je ervaart de cultuur van het land. Daarbij is het ook nog een stad vol culinaire hoogstandjes!

Bezoek de prachtige bezienswaardigheden en beleef Portugal als nooit tevoren met een Fly Drive Porto.

De beste fly drive Porto aanbiedingen

Vergelijk snel en gemakkelijk fly drive Porto aanbiedingen van diverse reisbureaus.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Porto

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Inhoud van een Fly Drive Porto

De Fly Drive Porto reis brengt je langs alle must-sees van de stad. Wandel door het oude centrum Riberia en ontdek de kleurrijke huisjes en pittoreske straatjes. Kijk uit over rivier de Douro en loop zelf over de bekende, ijzeren bruggen. Natuurlijk zie je overal om je heen de Portugese Azulejos, de beschilderde tegeltjes. Bezoek de kathedraal van Porto, de gouden kerken en de klokkentoren ‘Torre dos Clégiros’. Een Fly Drive Porto staat garant voor een hoop gezelligheid en cultuursnuivers zullen deze stad zeker waarderen.

Ribeira

Een Fly Drive Porto brengt je langs het historische centrum Ribeira. Gelegen aan rivier de Doura en vol met kleine, kleurrijke huis geven het idee dat je dwars door een schilderij wandelt. Ribeira staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dit zegt al genoeg over het uiterlijk van dit historische centrum. Er zijn allerlei bijzondere gebouwen te ontdekken en bezoeken, neem hier zeker een dag de tijd voor! Je wilt niets missen van deze historische plek. Ontdek zelf de geschiedenis van de Portugezen en waan je in het oude Porto.

De ijzeren bruggen

Waarschijnlijk rijd je er met de huurauto van de Fly Drive Porto reis vast wel een keer overheen. De ijzeren bruggen van Porto zijn iconisch voor de stad. De Ponte Dom Luís I, de metalen brug die over de Douro is gebouwd, en de Ponte Maria Pia zijn de bekendste bruggen. De Maria Pia brug is een stuk ouder dan de Dom Luís I, maar minstens zo indrukwekkend. Toch wint de Ponte Dom Luís I het van de andere bruggen. De brug is in 1880 gebouwd door Théophile Seyrig. Hij was een leerling van Gustav Eiffel, wat te zien is aan de bouwstijl. De imposante bruggen verbonden Porto met de stad tegenover de rivier, Vila Nova de Gaia. Op een andere manier kun je niet aan de overkant komen.

Ontdek de Azulejos tijdens de Fly Drive Porto

Nog iets wat je niet kunt missen tijdens je Fly Drive Porto reis, de Azulejos. Deze zie je namelijk overal om je heen. De prachtige, beschilderde tegeltjes. In Porto vind je de mooiste exemplaren op iedere plek in de stad. Woonhuizen, winkels, kerken en zelfs straatnaambordjes, alles is ermee versierd. In Porto hebben veel mensen ervoor gekozen om de Azulejos ook toe te passen in het interieur, het hoort namelijk bij hun cultuur. Je vindt verschillende tegels uit verschillende tijden met allerlei stijlen. De meest geziene tegel is de blauw-witte tegel met geometrische figuren. Deze blijven typerend voor de stad. Neem er zeker eentje mee als souvenir van de Fly Drive Porto reis!

Waarom een fly drive naar Porto?

  • 1
  • 2
  • 3

Torre des Clérigos

Je zult verschillende bezienswaardigheden tegenkomen, een Fly Drive Porto zorgt voor een enorme cultuurbeleving. De klokkentoren Torre dos Clégiros steekt van verre al hoog boven de stad uit. Het barokke bouwwerk hoort bij de Igreja kerk. Beide zijn in de 18e eeuw gebouwd en ze zijn met elkaar verbonden door een tussengebouw. De toren zelf is gemaakt van graniet en hij is 75 meter hoog. je kunt hem beklimmen, hiervoor zul je wel 240 traptreden moeten overwinnen. Het uitzicht zal deze klim zeker goedmaken, je kijkt uit over de hele stad.

Bezoek de kathedraal van Porto

De kathedraal van Porto is onmisbaar tijdens een Fly Drive Porto rondreis. De kathedraal Sé do Porto ligt op de hoogste heuvel van de historische binnenstad. Je moet zeker een bezoekje brengen aan de kerk. Als je er toch bent kun je ook het klooster bezoeken, deze ligt ernaast. Er zijn nog veel meer kerken te vinden in de stad. Als toerist weet je niet alle pareltjes te vinden, verdiep je hier goed in voordat je op reis gaat. De meest saaie kerken hebben van binnen oogstrelende, gouden versieringen. Je weet niet wat je ziet, er is zo veel pracht en praal! Zorg dat je hier niet zomaar voorbij loopt.

Een reis naar Portugal

Een reis naar Portugal staat misschien al een hele tijd op je lijstje. Een Fly Drive Porto laat je het beste zien van deze authentieke stad, je bent meteen in het hart van het land. Ben je nieuwsgierig naar andere delen van het land? Een Fly Drive Algarve valt ook binnen de mogelijkheden. Tijdens deze reizen ontdek je het zuiden van het land. Onze aanbieders hebben voor ieder wat wils, we hebben het complete aanbod overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

Aanbiedingen fly drive Porto

Vergelijk diverse aanbieders met diverse soorten fly drive vakanties naar Porto.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet