Fly Drive Macedonië

Reis naar de balkan met een Fly Drive Macedonië

Een Fly Drive Macedonië laat je kennis maken met het hart van de balkan. Eeuwenoude schatten en prachtige gebouwen, dat is wat je kunt verwachten. Ontdek Ohrid en het Griekse theater, of Bitola en de grote bazaar die je er vindt. Wat je precies wilt doen en ontdekken is aan jou, kies uit het aanbod van verschillende aanbieders jouw ideale rondreis uit. Een Fly Drive Macedonië brengt je langs cultuur en natuur. Ook het nationale park van Mavrovo is zeker de moeite waard!

Maak kennis met het land, de prachtige natuur en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Macedonië is het centrum van de balkan. Na je relaxte vlucht van een paar uurtjes staat je huurauto van de Fly Drive Macedonië al op je te wachten, de vakantie is echt begonnen! Veel vluchten brengen je naar de stad Ohrid, wat een goed begin is van een mooie reis.

Inhoud Fly Drive Macedonië

Ohrid

De stad Ohrid wordt ook wel de ‘stad van 365 kerken’ genoemd. Er zijn ook echt 365 kerken te vinden, hiervan zijn er momenteel nog 66 van in gebruik. De stad is uitgeroepen tot stad van Unesco. Een Fly Drive Macedonië brengt je erheen. Dankzij de prachtige omgeving en de bezienswaardigheden die er eeuwenlang staan is Ohrid een echte must. De bekendste kerk is de St. John, deze vind je aan het helderblauwe meer waaraan de stad ligt. In de winkeltjes vind je de bekende parels, een belangrijk product van de stad en van het land Macedonië.

Ontdek Mavrovo tijdens de Fly Drive Macedonië

Het nationaal park Mavrovo mag niet ontbreken tijdens een Fly Drive Macedonië. De schilderachtige natuur is zeer indrukwekkend. Het natuurpark is beschermd en kent grote hoogteverschillen. Deze bescherming en de verschillende hoogtes hebben gezorgd voor een enorme diversiteit aan planten- en diersoorten. Bruine beren en lynxen kun je er zomaar tegen komen! Bewandel de paden van het ene bergdorp naar het andere, tijdens de wandeling is er genoeg te zien en beleven.

Bitola

De stad Bitola ligt in het zuiden van Macedonië. De stad staat bekend om de byzantijnse mozaïeken. Liefhebbers van historie en opgravingen zullen deze stad zeker waarderen. Je vindt er opgravingen van de oude stad Heraclea Lyncestis. De oude stad had onder andere een Grieks amfitheater en ook vind je er de kleurrijke byzantijnse mozaïeken. Niet alleen de historie is bijzonder, ook de modernere gebouwen zijn zeer indrukwekkend! We hebben het nu niet over hedendaagse architectuur, we hebben het over de Ottomaanse Ishak Çelebi Moskee uit de 16e eeuw. Vergeleken met andere gebouwen is deze modern. De oude bazaar is een feestje voor de liefhebber van souvenirtjes, breng zeker een bezoekje tijdens je Fly Drive Macedonië!

Strandvakantie

Een Fly Drive Macedonië naar het hart van de balkan is meer dan cultuur snuiven alleen, ook de liefhebbers van een strandvakantie zijn hier op het juiste adres. Kies voor een rondreis waarbij je ook langs de heerlijke zandstranden komt. De mooiste zandstrandjes liggen aan het meer Prespa. Neem zelf iets te snacken mee, er zijn weinig horecagelegenheden! Dankzij het mooie uitzicht is dit het meer dan waard. De toeristen hebben dit pareltje ook nog niet ontdekt! Combineer je Fly Drive Macedonië met een bezoek aan Albanië, de kustplaatsjes zijn een genot! Zo heb je een echte strandvakantie en krijg je van beide landen de hoogtepunten mee. Een win-win situatie!

Klooster van Treskavec

In de buurt van de stad Prelip ligt het Treskavec klooster. Dit klooster is al een aantal keer in rook opgegaan, in 2013 is er zelfs nog een brand geweest. Het eeuwenoude klooster is al een aantal keer opgeknapt na branden. Gelukkig heeft de laatste brand het oude deel van de kerk niet veel geschaad, enkel de nieuwbouw is verwoest. Het klooster is sinds kort goed bereikbaar voor bezoekers, ga er zeker langs als je in de buurt bent! De oude orthodoxe kerk is een plaatje en het klooster zelf kun je ook van binnen bekijken. Je krijgt tijdens de Fly Drive Macedonië een goede indruk van het kloosterleven in de balkan.

Bekijk het Fly Drive Macedonië aanbod!

Ben je benieuwd wat Macedonië nog meer te bieden heeft? Kijk dan eens naar het volledige aanbod aan Fly Drive Macedonië reizen. Dit land is nog niet zo bekend bij de toerist, maar het is zeker de moeite waard! Combineer je reis met andere Balkanlanden of kies voor een Fly Drive Griekenland. Vanaf Griekenland reis je eenvoudig door naar Macedonië. Vergeet tijdens je trip geen bezoek te brengen aan het Nationaal Park Pelister en de Watervallen van Vevcani, een Fly Drive Macedonië staat gelijk aan een wereld vol natuurschoon. Boek jouw Fly Drive Macedonië nu eenvoudig online!