Fly Drive Noordkaap

Trek de natuur in tijdens een Fly Drive Noordkaap

In het noorden van Finland, Noorwegen en Zweden ligt de Noordkaap, een bijzonder natuurgebied die je op een perfecte manier kunt verkennen met een Fly Drive Noordkaap. Er zijn veel wegen die je langs allerlei leuke dorpjes leiden en je ontdekt overal een nieuw stukje ongerepte natuur. Wij hebben de Fly Drive Noordkaap mogelijkheden van verschillende aanbieders voor je op een rijtje gezet. Kijk zelf welke reis het beste bij je past! Wanneer je de reis wilt maken is ook volledig aan jou. Vertrek in februari of maart voor de ultieme winterreis. Hoop je toch op iets beter weer? Dan is de zomertijd de beste reistijd. Van juni tot en met augustus kan het tot wel 15 graden worden.

Hoogtepunten van een Fly Drive Noordkaap

Reis door Finland, Zweden en Noorwegen en je bent onderdeel van de weelderige natuur. Je hebt zelfs de kans om het Noorderlicht te spotten! Deze is erg goed zichtbaar vanuit het hele gebied. Je Fly Drive Noordkaap belooft een onvergetelijke reis te worden. Bezoek Nordkapp, een gemeente in Noord-Noorwegen, waar in de zomer de zon twee en een halve maand lang schijnt. Het wordt in deze maanden geen moment donker! Vanaf deze stad ben je alleen nog maar gescheiden van de Noordpool door de eilandengroep Svalbard. Ieder jaar komen er 200.000 mensen op het gebied af. Bezoek Knivskjellodden, de Noordkaaphal en de St. Johanneskapell. Wandel door de Kirkeporten en ontdek de gigantische koningskrabben. Bezoek pittoreske vissersdorpjes als Skarsvåg en stap op de sneeuwscooter voor een actieve Fly Drive Noordkaap!

Het Noorderlicht

Een van de bekendste natuurfenomenen van de wereld, het Noorderlicht. Tijdens een Fly Drive Noordkaap heb je eindelijk de kans om dit bijzondere verschijnsel met eigen ogen te zien! Het poollicht is een lichtverschijnsel. Het bevindt zich in de aardatmosfeer en het is een lichte gloed met lichtbogen en lichtstralen er doorheen. Iedere keer is het licht weer anders, het is altijd een uniek kunstwerkje aan de hemel. Het poollicht is te zien in het hoge noorden en diepe zuiden, hierdoor wordt het in het noorden het Noorderlicht genoemd en in het zuiden het Zuiderlicht. In de winter is het echt het beste zichtbaar. Dit komt doordat het in de zomer soms wel 24 uur per dag licht blijft in deze regio’s, en het licht is alleen in het donker te zien. Het Noorderlicht maakt je Fly Drive Noordkaap een bijzondere ervaring!

Ontdek Nordkapp met een Fly Drive Noordkaap

De naam spreekt al voor zich, uiteraard ligt de gemeente Nordkapp in het gebied van de Noordkaap. Het is gelegen in het noorden van Noorwegen, in de provincie Finnmark. Het vissersdorpje Honningsvåg is het centrum van de gemeente. Hier wonen de meeste inwoners en vanuit dit dorp wordt het hele gebied bestuurd. Andere dorpen zijn Sjarsvåg, Nordvågen, Kamøyvær en Gjesvær. Ook deze dorpen zijn zeker een bezoekje waard. De Knivskjellodden is het meest bekende punt voor bezoekers. De hoge klif ligt op 307 meter hoogte van de zee, het is het meest noordelijke puntje van Europa en het uitzicht is weergaloos. Ervaar Nordkapp zelf tijdens de Fly Drive Noordkaap.

De Kirkeporten

Vanuit het vissersdorpje Skarsvåg, een dorp dat je zeker wilt ontdekken gedurende een Fly Drive Noordkaap reis, wandel je naar de Kirkeporten. De Kirkeporten is een imponerende rotsboog aan zee, om er te komen moet je een wandeling maken van een uurtje. Tijdens de wandeling zelf zie je al veel van de geweldige omgeving. Het wandelpad is goed te doen als je van een stevige wandeling houdt. Soms moet je een beetje klimmen, soms is het pad dalend en om je heen zie je rotsachtige gebieden en grootste weides. Het maanlandschap is erg bijzonder. Hoe dichterbij je komt, hoe beter je de rotsformatie al kunt zien. De bizarre rotsen van Kirkeporten hebben een golvende vorm. Je zult niet teleurgesteld zijn wanneer je de rotsen eindelijk bereikt met een Fly Drive Noordkaap.

Een Fly Drive Noordkaap belooft een avontuur!

Welke reis je ook kiest, waar je de Fly Drive Noordkaap ook boekt, je reis belooft een grootse ervaring te worden met herinneringen voor het leven. Benieuwd naar de rest van het gebied? Kan dan ook eens naar reizen in de omgeving, zoals een Fly Drive Noorwegen. Het aanbod is ruim en je bepaalt zelf welke reis het beste bij je past. Boek jouw ideale fly & drive rondreis en voor je het weet gaat je nieuwe ervaring al van start!